x
x
Skip Navigation Links Home > Diensten > Bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding

Bouwbegeleiding kan vele vormen aannemen. Bij de aankoop van een nieuwe woning wordt er vaak eerst verbouwd: een andere keuken, een nieuwe badkamer, een verlengde garage, een dakkapel, een tuinmuur aan de achterzijde, een nieuwe erker met isolerende beglazing, een reparatie aan het dak, een geïsoleerd en afgetimmerd zolder met een extra slaapkamer, het zijn allemaal veel voorkomende aanpassingen.
Maar wie vraagt de offertes aan en is in staat die naar prijs en kwaliteit te vergelijken ? Wie onderhandelt over een scherpere prijs ? Wie kent de betrouwbare uitvoerders voor al deze opdrachten ? Wie houdt er tijdens de verbouwingen een flink oog in het zeil ? En regelt dat de stucadoor en de electriciën elkaar niet in de weg zitten ? En wie controleert of het geleverde werk goed is en lost het op als het niet goed is ? Op grond van onze ervaring in de bouw en het bouwmanagement zijn wij daar uitstekend voor toegerust. Voor u de garantie van goede kwaliteit tegen een billijke prijs en een hele zorg minder !

Bouwbegeleiding kan echter ook iets heel anders betekenen. In Beverwijk en Heemskerk staan veel woningen 'koud op het zand'. Maar meer naar het binnenland, in Zaanstad bijv., is dat wel anders. De drassige ondergrond betekent daar bij nieuwbouw altijd heien. Voor oude woningen dreigen er vaak problemen als verzakking. Gelukkig pakt de gemeente Zaanstad dat ook gericht aan.
Bewoners van een huis in Purmerend merkten dat hun huis begon te scheuren en steeds meer verzakte. Wat te doen ? verkopen ? Maar de bewoners wilden helemaal niet weg ! Of waren er andere mogelijkheden ?
Wij stelden een onderzoek in en boden de pasklare oplossing. Een gespecialiseerd bedrijf heide -als het ware in de woonkamer- nieuwe palen en bracht een nieuwe fundering aan, zodat de woning nu werd gedragen door een nieuw betonnen fundament. Met behulp van de gemeente Zaanstad kon dit gefinancierd worden -zo'n 35.000 Euro- met een lening waarvan de rente 3% onder de marktrente lag. Bovendien betaalde de gemeente het voorwerk (de tekeningen, e.d.). Wel moesten de eigenaren tijdens de hele operatie drie maanden op de eerste verdieping leven, maar toen het klaar was, betrokken zij -mede door de extra aangelegde vloerverwarming- een behaaglijke woning !

Jan Baars