x
x
Skip Navigation Links Home > Diensten > Huizenaanbod > Huizenaanbod detail

Castricum

Dag Hammerskjöldlaan 33
Een ruime eengezinswoning met een grote woonkamer, vijf slaapkamers, autovrij, kindvriendelijk en groen gelegen, met voor- en achtertuin met lounger, dat komt niet elke dag voorbij !

€ 305.000,- kosten koper
 Foto's 
 
 Gegevens 
Indeling:
Deze woning dateert uit 1969 en zowel de woningen als de wijken waren in die jaren relatief ruim van opzet. Dat is aan deze woning goed te zien. Door de gevel van zes meter breed is een ruime woonkamer aan de voorzijde ontstaan. Door het autovrije plantsoen aan de voorzijde is de ligging vrij en heerlijk rustig en de open haard in de hoek maakt de woonkamer extra gezellig. In een Z-vorm is de eetkamer geschakeld aan de woonkamer, waardoor deze één geheel vormen. Door de doorkijk naar de achtertuin blijft de ruimtelijkheid behouden.
De eetkamer aan de achterzijde is tuingericht - door de schuifpui zit men in de zomer feitelijk buiten-, heeft een prettige lichte sfeer en vormt één geheel met de keuken, die middels een doorbraak met de woonkamer verbonden is. De keuken in behoorlijk ruim, en heeft een plavuizen vloer. Als geheel is de keuken gedateerd en aan modernisering toe. Handig is de trapkast tegenover de keuken voor voorraden en opslag.
De hal met de meterkast en de gang maken de begane grondverdieping compleet: er is bij binnenkomst een behoorlijke kapstokruimte en een standaard toilet met staande toiletpot en fonteintje.

De vaste trap brengt op de overloop van de eerste verdieping. In feite is dit een centrale hal waar alle ruimten op uitkomen: vier behoorlijke slaapkamers en de badkamer. Aan de voorzijde liggen een wat kleinere en een grote (‘ouderlijke’) slaapkamer, aan de achterzijde bevinden zich een wat kleinere slaapkamer met een wastafel en toegang tot het balkon en een grote slaap-/werkkamer. Het bijzondere is dat deze twee kamers via een doorbraak verbonden zijn tot één grote ruimte, waardoor ze bijzonder geschikt zijn als bedrijfsruimte of praktijk-aan-huis (administratief, cosmetisch, yoga, kapsalon, pedicure, therapie, etc.).
De badkamer is ook relatief ruim, maar wel gedateerd: er is een tweede toilet, bad-/douchecombinatie en een wastafel.

Via een afgesloten vaste trap komt u op de ruime voorzolder. Hier is hier licht dankzij een dakkapel. Er is veel berg- en droogruimte. Aan de achterkant is een flinke berging, waar o.a. de CV/WW-installatie hangt. Op deze verdieping is ook de aansluiting voor de wasmachine en eventueel de droger. Aan de rustige achterzijde vindt u een ruime slaapkamer met dakkapel.
Ook aan de achterkant heeft de woning het een en ander te bieden: een ruime lounger van bijna 4 bij 4 meter, een schuur met overkapping waarlangs u achterom binnenkomt.

Bouwtechnische staat.
Dag Hammerskjöldlaan 33, Castricum dateert uit 1969 en is volgens de bouwbesluitnormen van die periode gebouwd. Er is een fundering op betonnen palen De vloeren zijn van beton, de vloer van de zolderverdieping is gedeeltelijk een houten vloer. De muren hebben een (ongeïsoleerde) spouw. De kozijnen en deuren zijn van kunststof met dubbel glas. De CV ketel is een HR 107 CW-5 ketel van Intergas. Bouwjaar: 2017. De meterkast heeft 4 groepen, stoppen, ongeaard.

Buurt en omgeving.
Castricum is een prettige woongemeente, met een breed en kwalitatief goed winkelaanbod. Het bezit een Intercitystation vanwaar er gemiddeld elk kwartier een trein vertrekt die u in een half uur naar het centrum van Amsterdam brengt. Zee, strand en duinen liggen vlakbij en -op enige afstand- goede uitvalswegen richting Alkmaar, Zaanstad, Amsterdam en Haarlem/Schiphol. Er is een goed scholen-aanbod, met o.a. twee middelbare scholen. De woning zelf ligt rustig en geheel autovrij, op enige meters lopen is een parkeerterrein. Het winkelcentrum Geesterduin is ook op loopafstand, de winkels van het centrum zijn een paar minuten, maar nooit ver weg !

Ligging:
Tuin:
Berging:
Verwarming/warm water:
Overig:
 
Adres  :  Dag Hammerskjöldlaan 33
1902 DT Castricum
 
Bouwjaar  :  1969
Perceeloppervlak  :  157m²    Type object  :  Tussenwoning
Inhoud  :  361m³    Type bouw  :  bestaande bouw
Aantal woonlagen  :  3    Kadast. reg.  :  Castricum sectie C nummer 1229
Servicekosten  :  n.v.t.      
Energielabel  :  C      
Beschikbaarheid  :  in overleg