x
x
Skip Navigation Links Home > Diensten > Huizenaanbod > Huizenaanbod detail

Castricum

Stetweg 11
Deze uiterst sfeervolle woning aan de Stetweg 11 in Castricum werd in 1933 door de Nederlandse architect Theo Rüter gebouwd. Het is de helft van een dubbel landhuis met een gewelfde rieten kap in Expressionistische Stijl, met invloeden van de Amsterdamse School en de English Cottage Style (in Nederland ook wel de Landschapsstijl genoemd), en gelegen op een ruim perceel van 680 m².

€ 559.000,- kosten koper
 Foto's 
 
 Gegevens 
Indeling:
De woning is voor het overgrote deel nog in de oorspronkelijke staat. De woning bestaat uit zes kamers, een keuken met bijkeuken, een badkamer, een zeer ruime zolderetage (waar ruimte is voor twee kamers) en een berging. Er is een eenvoudige vrijstaande carport en een zeer ruime oprit.

De indeling
Begane grond: hal met meterkast, gang, vaste trap naar de eerste verdieping, waarin een opstap naar het toilet, woonkamer ensuite met serre/tuinkamer, keuken met keldertrapkast, bijkeuken en inpandige berging.

De voorkamer ( 4,30 x 4,09: 17,59 m²) heeft een authentieke schouw met groene tegels en openslaande deuren naar het zijterras. De doorgang naar de eetkamer kan afgesloten worden met schuifdeuren, waarin nog het oorspronkelijke glas-in-lood aanwezig is. Openslaande tuindeuren geven toegang tot een overhuifd zijterras.
De eetkamer (3,97 x 4,09: 16,24) is licht door de zijramen en bevat o.a. een buffetkast en een tweede schouw met de oorspronkelijke groene tegels. Ook de doorloop naar de serre/tuinkamer (4,20 x 1,79: 7,52 m²), die vaak als muziekkamer is gebruikt en voorzien is van schuifdeuren met transparant glas-in-lood. De openslaande deuren komen direct uit op de tuin.

De keuken bezit o.a. nog een oorspronkelijke buffetkast met ingebouwde snijplank en doorgeefluikje naar de eetkamer. De trapkast heeft een verzonken vloer. In de bijkeuken, tevens de doorloop naar de berging, bevinden zich de CV/WW-ketel, de aansluiting voor de wasmachine en droger en een deur naar de tuin. De aansluitende berging (3,07 x 2,88: 8,84 m²) heeft elektra en ook hier is een deur die direct toegang geeft tot de tuin.

Rechts van de woning is een ruime oprit van 15,58 m diep (4,42 breed), met daarachter een eenvoudige vrijstaande carport van 2,67x 2,79, voldoende voor drie auto’s.

Via de vaste trap voorin de hal bereikt men de eerste verdieping. Hier is een overloop met separaat tweede toilet. Aan de achterzijde liggen een kleine slaapkamer (2,86 x 2,20) en een ruime slaap-/werkkamer (4,30 x 3,07) en openslaande deuren naar het balkon De badkamer is in het midden geplaatst. Het sanitair is eenvoudig: bad, separate douche en wastafel. Aan de voorkant liggen de zeer ruime ouderlijke slaapkamer (4,29 x 4,27) met wastafel en de vierde slaapkamer (2,64 x 2,74). Alle kamer bezitten vaste kasten.
Ligging:
De woning is gelegen in Bakkum, vroeger een onafhankelijk dorp, tegenwoordig onderdeel van de gemeente Castricum. De straat ligt in een rustige, kindvriendelijke woonwijk. De ligging is vlakbij het Noordhollands Duinreservaat met alle recreatiemogelijkheden van dien (wandelen, paardrijden). Via de naburige Zeeweg kan men in een ommezien genieten van zee, strand en duinen.
Castricum bezit een NS Intercity-station en heeft daardoor een zeer goede en snelle treinverbinding met o.a. Alkmaar en Haarlem, Amsterdam en Leiden/Den Haag. Met de auto is Heiloo/Alkmaar binnen korte tijd te bereiken, maar ook Beverwijk/Heemskerk. Via de nabije Provinciale weg N 203 zijn de grote autowegen bereikbaar.
In verhouding tot de grootte heeft Castricum een breed en hoogwaardig aanbod op het gebied van winkels, horeca en recreatievoorzieningen. Onder handbereik ligt sportcomplex Wouterland, maar op enige afstand vindt men bijv. ook de golfbanen van Heiloo, Heemskerk en de (openbare) golfbaan Spaarnwoude.
Tuin:
Berging:
Verwarming/warm water:
Overig:
 
Adres  :  Stetweg 11
1901 JC Castricum
 
Bouwjaar  :  1933
Perceeloppervlak  :  680m²    Type object  :  Landhuis
Inhoud  :  463m³    Type bouw  :  bestaande bouw
Aantal woonlagen  :  3    Kadast. reg.  :  Castricum, sectie B, nrs. 7072,9573,8248,10669
Servicekosten  :  n.v.t.      
Energielabel  :       
Beschikbaarheid  :  in overleg/per direct