x
x
Skip Navigation Links Home > Diensten > Huizenaanbod > Huizenaanbod detail

Haarlem

Ripperdastraat 15 rd

€ 295.000,- kosten koper
 Foto's 
 
 Gegevens 
Indeling:
Een BUITENKANS, dat is wat dit herenhuis u te bieden heeft: betaalbaar wonen midden in de Haarlemse Stationsbuurt, op loopafstand van het station en het historische centrum, in een rustige straat met volop parkeergelegenheid. Deze bovenwoning op de eerste en tweede etage, bestaat uit een dubbele woonkamer, een keuken met balkon, drie slaapkamers, een badkamer, een flinke bergzolder en stalling/opslagplaats.

Ripperdastraat 15 rood is ook te koop in combinatie met nr. 15 zwart. Samen vormen zij één gebouw. Deze woning is in verhuurde staat. Op verzoek verstrekken wij u graag nadere informatie.

Begane grond: toegangshal met meterkast en trapopgang naar de eerste verdieping. Bij de woning hoort een voormalige bedrijfsruimte (nu in gebruik als fietsenstalling/berging) van circa 15 m² die aan de rechterzijde van het gebouw ligt (naast Ripperdastraat 15 zwart).
Eerste verdieping: Overloop met toegang naar de ruime L-vormige woonkamer met houten vloer. Deze woonkamer is gelegen in de hoek van het pand en is door de ramen aan twee kanten zeer licht. De vorm loopt iets taps toe en is met een oppervlakte van ruim 55 m² zeer ruim te noemen. De kamer bevat authentieke elementen in de vorm van glas-in lood ramen, een houten nis achterin, vaste kasten en een werk-/studienis aan de straatzijde.
De gesloten keuken is circa 10 m², ligt aan de achterzijde van het huis en heeft een balkon. Hier is ook het toilet. Via de trap op de overloop komt men op de tweede verdieping.
Tweede verdieping:
Deze verdieping heeft een centrale gang waaraan alle ruimten gelegen zijn: drie slaapkamers en een badkamer. Zij liggen onder de schuine kanten van het dak, en zijn voorzien van dakkapellen. Rechts, aan de straatzijde, heeft de eerste slaapkamer (met dakkapel) een vloeroppervlak van circa 13,4 m². De tweede van circa 11 m². Deze kamers hebben nog traditionele bergruimten. Aan de linkerzijde, de achterzijde, ligt een ruime slaapkamer met balkon van circa 15 m². De gedateerde badkamer is bijna 9 m² en heeft een bad-/douchecombinatie, een toilet en een aansluiting voor wasmachine en droger. Vanaf de overloop voor de badkamer is de ruime bergzolder toegankelijk m.b.v. een vlizotrap. Hier is de CV/WW-ketel geplaatst.
Ligging & omgeving: de woning is gelegen in de rustige Ripperdastraat en heeft aan de rechterkant geen direct bebouwing en bewoning. Sommige panden in de straat hebben een monumentaal karakter. De ligging is uniek: op loopafstand van het station èn van het historische centrum van Haarlem. Er is normale parkeergelegenheid in de straat zelf, maar op de naastgelegen Parklaan is altijd ruime parkeergelegenheid. Voorzieningen als het openbaar vervoer, basisischolen, winkels, horeca- en uitgaansgelegenheden, en openbaar groen (Ripperdapark, Kenaupark) zijn onder handbereik. Via de Verspronckweg is de westelijke randweg snel te bereiken, terwijl via de Schipholweg Amsterdam en omgeving en Schiphol/Leiden/Den Haag snel te bereiken zijn.
Bouwtechnisch gesproken. De woning dateert uit de jaren 1896-1900. Op een aantal punten is de woning gemoderniseerd (CV/WW-installatie, raamkozijnen, HR++ glas, elektra), op andere punten is de woning gedateerd en heeft achterstallig onderhoud. Het bouwkundig rapport geeft hiervan een compleet overzicht.


Ligging:
Tuin:
Berging:
Verwarming/warm water:
Overig:
 
Adres  :  Ripperdastraat 15 rd
2011 KG Haarlem
 
Bouwjaar  :  1896
Perceeloppervlak  :  0m²    Type object  :  Bovenwoning;appartement
Inhoud  :  340m³    Type bouw  :  bestaande bouw
Aantal woonlagen  :  2    Kadast. reg.  :  Haarlem, B, nr. 2291 en 2167
Servicekosten  :  n.v.t.      
Energielabel  :  n.v.t.      
Beschikbaarheid  :  per direct, in overleg